Hoe u uw beveiligingssysteem kiest

De meest voorkomende soorten alarmsystemen zijn traditionele en adresseerbare alarmsystemen. De verschillende componenten waaruit dergelijke systemen bestaan, zijn handmatig of geautomatiseerd.

Alarm systemen

De eerste component is het bedieningspaneel. Dit is het apparaat dat signalen ontvangt van de sensoren in uw gebouw en deze in een leesbaar formaat weergeeft. Het bevindt zich meestal op een strategische locatie in uw gebouw en heeft controle over de werking van het systeem en kan handmatig worden in- of uitgeschakeld.

De tweede component is de zender. Dit is typisch een box die signalen uitzendt en vaak rechtstreeks in het bedieningspaneel wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen kan er ook een wandschakelaar worden geïnstalleerd om het systeem aan en uit te zetten, maar in sommige gevallen is dit vanwege de indeling van de woning niet mogelijk.

De derde component zijn de sensoren. Deze sensoren zijn ingesteld om beweging binnen of buiten het gebouw te detecteren. Ze worden meestal op verschillende locaties in het gebouw geplaatst en gebruikt om het systeem dienovereenkomstig te activeren of te deactiveren. In sommige gevallen kan een systeem worden ingesteld om de politie te waarschuwen als er tekenen van gevaar zijn.

Als u beide soorten alarmsystemen heeft, moet u een systeem kiezen waarmee u zowel het bedieningspaneel als de zender in het bedieningspaneel kunt installeren. Als dit niet het geval is, moet u een extra plaats voor de zender zoeken. Als u beide installeert, moet u er een kiezen die bij de bedieningselementen wordt geleverd. Het is echter altijd raadzaam om deskundige hulp in te roepen van een professionele installateur. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u het systeem krijgt dat compatibel is met de zender en het bedieningspaneel dat u hebt gekozen.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het installeren van de bedieningspanelen in zowel traditionele als adresseerbare alarmsystemen. Als het systeem over een vloer moet worden geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas is. In dit geval is mogelijk een stud finder nodig om ervoor te zorgen dat de vloer goed kan worden ondersteund. en ook om ervoor te zorgen dat de kabels die naar de sensoren gaan niet worden beschadigd.

Naast de installatie is het ook essentieel dat u de onderdelen van de apparatuur die u gaat gebruiken controleert. Dit komt doordat er bepaalde onderdelen zijn die erg delicaat kunnen zijn. en gemakkelijk breken of zelfs veel problemen veroorzaken. Voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat alle bedrading door een professional is gedaan. en dat u de apparatuur regelmatig controleert om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Zorg ervoor dat u bij het installeren van uw brandalarm alles controleert om er zeker van te zijn dat het zo goed mogelijk werkt. Zorg ervoor dat u alle schakelaars en onderdelen van het systeem zorgvuldig heeft gecontroleerd en controleer ook uw brandbeveiligingsplan voordat u uw nieuwe apparatuur in gebruik neemt.

Veel mensen raken vaak in de war als het gaat om het kiezen tussen verschillende soorten alarmsystemen. Voordat u iets koopt, moet u met een aantal factoren rekening houden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten alarmen op de markt. Sommige zijn draadloze systemen, andere zijn luchtdichte en gesloten systemen. Er zijn ook verschillende modellen met verschillende functies zoals temperatuur- en bewegingssensoren.

Het beste type draadloze alarmsystemen zijn de open draadloze alarmsystemen, omdat deze gemakkelijker te installeren en te bedienen zijn dan de gesloten. De gesloten alarmsystemen zijn echter goed omdat ze minder onderhoud vergen. Deze zijn echter duurder in vergelijking met de open exemplaren. Het belangrijkste nadeel van deze gesloten systemen is dat ze moeilijker op te zetten zijn.

Er zijn twee soorten gesloten alarmsystemen; degenen die zijn uitgerust met gasflessen en degenen die onafhankelijk zijn. Alarmsystemen voor gasflessen zijn betrouwbaarder dan op zichzelf staande systemen. U kunt ook gasflessen gebruiken om de sensoren en detectoren te bedienen, maar u moet oppassen dat de gasniveaus op het juiste niveau worden gehouden.

Een kwalitatief goed alarmsysteem zorgt er ook voor dat de sensoren in het systeem op de juiste locatie worden geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de sensoren op een optimale locatie worden geplaatst, kunt u ook gebruik maken van de diensten van een professionele elektricien, die de ins en outs van dit soort systemen kent. Als u niet bekend bent met de installatie van deze apparatuur, moet u de diensten van een professional inhuren, aangezien deze u het hele proces kan uitleggen.