Bouw

Waarom mensen hun eigen software niet zouden moeten bouwen

Wanneer iemand erover nadenkt om nieuwe software te ontwikkelen, denken ze er vaak aan om het product helemaal opnieuw te bouwen. Maar er zijn eigenlijk veel andere manieren om een ​​softwarepakket te maken en het onder anderen te distribueren. In dit artikel zullen we enkele van deze manieren bekijken, zodat u kunt zien waarom u de software zelf zou moeten ontwikkelen in plaats van deze door iemand anders te laten ontwikkelen.

Bij softwareontwikkeling is een pre-build het proces van het vertalen van broncode naar een zelfstandig toepassingsartefact, dat vervolgens kan worden uitgevoerd op elke computer met een geïnstalleerde versie van Visual Studio van Microsoft of een vergelijkbare programmeertaal. Pre-builds kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van integratietests - waar het de ontwikkelaars helpt om een ​​klein stukje software te schrijven om te zien hoe het samenwerkt met de software waarmee u het probeert te integreren. Het voordeel van pre-builds is dat ze de ontwikkelaar in staat stellen vertrouwd te raken met de tools die ze gebruiken en om te zien of hun codeerstijl zal werken met wat ze tot nu toe hebben geleerd. Als ze er zeker van zijn dat de code die ze hebben geschreven goed aansluit bij hun eerdere ervaringen, dan weten ze dat deze past bij de software die ze hebben gemaakt.

Een andere optie heet een "build". In een build zijn ontwikkelaars verantwoordelijk voor het maken van zowel de broncode als alle bijbehorende artefacten, waaronder de binaire uitvoer, evenals installatie-instructies. Deze builds kunnen vervolgens worden gedistribueerd naar testers en klanten voordat ze op de openbare markt worden vrijgegeven. Er zijn echter enkele nadelen aan builds. Om te beginnen moet de ontwikkelaar ervoor zorgen dat het binaire formaat van de build die ze maken compatibel is met het besturingssysteem waarop het zal draaien. Een ander nadeel is dat veel mensen het niet leuk vinden om op deze manier programma's te bouwen, omdat ze het gevoel hebben dat de software in een andere vorm is "gesponnen".

Een meer geautomatiseerde manier om een ​​softwarepakket te bouwen, wordt "as a service" genoemd. In dit geval zal het ontwikkelingsbedrijf de software voor u ontwikkelen en vervolgens een reeks build-scripts en softwaretools leveren die door de gebruikers kunnen worden gebruikt wanneer ze de software zelf willen bouwen. Om het meeste uit de software te halen, is het echter vaak beter om de door het bedrijf ontwikkelde softwaretools te gebruiken. Dit betekent dat u de software niet zelf hoeft te bouwen, maar dat u het bedrijf de software voor u kunt laten bouwen, zodat u zich kunt concentreren op de andere aspecten van de software.

Er zijn ook een aantal verschillende opties beschikbaar voor het verpakken van uw software. Wanneer u een softwarepakket vrijgeeft, kunt u het distribueren als een zelfstandige applicatie of als onderdeel van een pakket dat vele andere tools en applicaties bevat, zoals een applicatiebundel. of een e-book.

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen dit willen doen, is omdat ze geen tijd hebben om de software zelf te bouwen. Zoals we in de inleiding van dit artikel al zeiden, zijn er tal van opties beschikbaar om softwarepakketten te bouwen en deze te distribueren.