Mijn Website Beveiligen

Beveilig mijn website

We hebben allemaal het adagium 'Beveilig mijn website' gehoord, deze zin komt weer terug op internet en we vragen ons af wat ermee wordt bedoeld. We zullen deze vraag hier proberen te beantwoorden om u hopelijk te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de beveiliging van uw website.

Als u 'beveilig mijn website' zegt, bedoelen ze doorgaans dat uw website een of andere vorm van SSL-codering (Secure Socket Layer) gebruikt en dat de gegevens gecodeerd zijn (u ziet het kleine slotje in uw browser voor het geval u deze niet gebruikt) maar versleuteling maakt uw website niet veilig. Het enige dat SSL doet, is een beschermingslaag voor uw gegevens bieden, zodat het voor hen moeilijker zal zijn om bij de informatie te komen als iemand het systeem binnendringt. Dit is in theorie een goede zaak, maar het is ook een belangrijk feit om te onthouden. Als u wilt dat uw site veilig is, moet u zelf een vorm van webbeveiliging implementeren. U kunt dit op twee manieren doen:

* Gebruik een gratis beveiligingsservice - Een goed voorbeeld hiervan heet Squidoo, u kunt dit type service gebruiken om uw website te beschermen. Dit is eigenlijk gratis en u kunt het gebruiken om de veiligheid van uw website te bewaken en u kunt ook nieuwe inhoud publiceren als dat nodig is.

* Gebruik een Cloud Service - Als u niet graag uw eigen server wilt beheren, is dit uw volgende optie. U moet een cloudservice gebruiken met veel toegewijde servers verspreid over de hele wereld, zodat het hoogst onwaarschijnlijk is dat één persoon kan inbreken op één server en toegang krijgt tot uw site. Als u zich dit kunt veroorloven, is het raadzaam dat te doen.

Het gebruik van een van deze methoden voor uw website kan de beveiliging ervan echt verbeteren. Als u slechts één website heeft, kunt u waarschijnlijk zonder deze en hoeft u zich daar minder zorgen over te maken. Als u echter meerdere sites op dezelfde server heeft gehost, moet u deze technieken gebruiken.

Een andere optie voor websitebeveiliging is om antivirus- en antispyware op uw systeem te installeren. Deze worden normaal gesproken verkocht als onderdeel van de software voor de hostingservice van uw website en zijn een uitstekende manier om te voorkomen dat mensen op uw website komen. Ze zullen ook mogelijke spyware en virussen op uw systeem detecteren en u hiervan op de hoogte stellen, zodat u ze kunt verwijderen. Dit zijn ook een goede manier om problemen met identiteitsdiefstal te voorkomen, wat nog een reden is om voor de beveiliging van uw website te zorgen.